mandag 3. september 2012

Referat 1. samling

Onsdag 29. august

Norsk 2 har hovedvekt på IKT i norsk og lese- og skrivekunnskap.

Dagen startet med presentasjoner av både studenter og lærere. Deretter hadde Marit forelesning om seksårsundersøkelsen, som handler om hvorvidt seksåringer er modne nok til å begynne på skolen. Dette er en undersøkelse vi skal gjennomføre i uke 40 ved hjelp av metoden intervju, og vi fikk en kort innføring i dette. Vi diskuterte parvis hvilke ulike etiske dilemmaer som kan oppstå i en slik intervjusituasjon med barn.  

(Skrevet av Caroline og Guro.)


Torsdag 30. august

Det var en gang søt liten gjeng med studenter som skulle lære seg å blogge for å få bestått arbeidskrav i norsk. De bodde østenfor sol og vestenfor måne, og hadde nå reist langt og lengre enn langt for å finne frem til denne bloggverden. For å få godkjent bloggoppdraget hos kong Thomas var det tre utfordringer de måtte igjennom. De måtte lage en bloggside, de måtte skrive innlegg og de måtte kommentere andres innlegg. Det første man må gjøre for å få opprettet en blogg er å skaffe seg en Google-konto. Dette fikk heldigvis alle til. Så skulle bloggsiden opprettes, og det var her utfordringene startet. For noen av studentene gikk det kjempelett, og de laget seg noen flotte blogger. For andre var det litt mer trøbbel, men de som tok det lett gikk rundt og hjalp sine medstudenter. På denne måten fikk de alle laget sin egen blogg og skrevet innlegg. Alle kunne derfor vende lykkelig hjem til kongen som hadde gitt dem arbeidskravet.


På veien hjem tok de seg en tur i området ved Bodø elva (fra Bodin leir til Bodin kirke). På denne turen støtte de på Viggo Eide som kunne fortelle masse om Bodøs historie. De fikk høre om de mange gravhaugene, om fangeleiren i Tjønndalen og om hulveien, der det var mye trafikk fra nordsida og mot kirka. Ved bautasteinene fikk de se på ulike ting guiden hadde med seg, blant annet noe kvinnene brukte når de vevde.


Derfra gikk de videre til værstasjonen og så til ornitologhytta der fuglene blir fanget og merket før de får fly videre. Så bar ferden videre til de store steinene der de fikk høre om tilblivelsen av sinnssykehuset/asylet, og om spionasje og Selmer Nilsen. Det siste stoppet på den guida turen var Bodin kirke hvor de fikk høre om graver og hvordan noen folk før ble gravlagt under kirka. Etter denne lange, fine historiske turen var de så sultne at de gikk innom Peppes pizza. Der spiste de seg så gode og mette at de måtte rulle hjem til kong Thomas for å rapportere om resultatet av blogginga. 

(Skrevet av Stine og Trine.) 


Fredag 31. august


I dag begynte vi med å samtale om turen vi gjennomførte til Bodøelva i går. Vi gjennomgikk hvilke poster vi var innom, og hva vi husket fra dette. Etterpå snakket vi om hvordan vi kan knytte en slik tur opp mot det norskfaglige, og hvordan vi kunne forsvare en tur ved hjelp av LK06. Deretter jobbet vi i grupper, og snakket om hvordan vi kunne bruke en slik tur i forhold til ulike deler av LK06.
Dagen fortsatte med gjennomgang av hvordan vi skal gjennomføre 6-årsundersøkelsen, og vi jobbet to og to sammen med å øve oss på å være intervjuer. Etter lunsj fortsatte vi med å snakke om utfordringer i forhold til dette intervjuet. Utfordringer vi diskuterte var blant annet:

  • Hva hvis eleven ikke forstår hva du mener med ”å rime”?
  • Hva om eleven kan skrive ord, men ikke kommer på hvilke ord han kan skrive?
  • Hvordan holde samtalen gående mens du skriver? Må du det?
  • Skal man rette på elevene hvis de leser eller skriver feil?

Dagen ble avsluttet med gjennomgang av pensum og arbeidskrav, der frist for første innlevering, presentasjon av oss selv, er 9. september.

(Skrevet av Anniken J og Susanne.)

7 kommentarer:

  1. For et flott eventyr! Blei mye artigere å lese da! =D

    SvarSlett
  2. Eventyr er en litteratur-sjanger med mange ressurser på nettet.
    Hyggelig for meg å få være konge og ikke troll.

    SvarSlett
  3. Et kjempe bra eventyr! Dere er flinke!:)

    SvarSlett
  4. Tiden gikk så altfor for, så mye annet å se på langs elveparken, bl.a.:
    http://tidogrom.blogspot.no/2012/08/ludvig-filip-rommet.html

    SvarSlett
    Svar
    1. Så bra at du ikke bare gikk foran på turen, men også følger med på blogginga vår. Av bloggene til studentene fremgår at de synes dine historiske sveip var interessante. Så mye spennende rundt oss bare man får vite av en som vet. Fint at du gjør oppmerksom på mer rundt Bodøgaard, Ezekiel og Ludvig Filip. Kanskje vi tar oss en tur dit til våren?

      Slett
  5. Utrulig flott tur langs Bodøelva. Han Viggo hadde mykkje kunnskapa å by på. Flott måte å bruke lokalsamfunnet som læringsarena. Kjempetrivelig med tur til Peppes Pizza etterpå. Dette skulle vi ha hatt mer av!

    SvarSlett
    Svar
    1. Godt å få bekreftelse på at våre påfunn, denne gangen elvevandring og pizza-samvær, slår an - gir mening og utbytte.

      Slett